Oldalunk sütiket (cookies) használ, amit első belépéskor el kell fogadni. A böngésző által eltárolt adatok javítják a böngészés élményét.
Rendben!
Termékek Menü

A kutya hordozó táska praktikus, de nem mindenható kellék

A kutya hordozó táska a legtöbb gazdinak hasznos kiegészítő, aminek a segítségével a kedvenc szállítása egyszerűvé, könnyűvé válhat. Tikkasztó nyári napokon vagy zimankóba fulladó téli sétákon ez bizony óriási pozitívum. De mire utaltunk a címben, amikor azt említettük, hogy a táska nagyszerű kellék, ám nem mindenható? Arra, hogy sokan kutyavédelmi célból szerzik be a hordozót, ami ezáltal torzító hatást gyakorolhat a rejtegetett, féltőn óvott négylábúra. 

Mennyiben befolyásolja a kutya hordozó táska a kedvence személyiségét?

Az apró termetű kutyusok hajlamosak a kisebbségi komplexusra. Ez, tudatos és következetes neveléssel persze felülírható. Viszont a siker érdekében kulcsfontosságú az olyan helyzetek elkerülése, amikor a túlzott, védelmező gazdiösztön bekapcsol. Ha már látott olyan szituációt, amiben a pici eb a hordozóban landolt pusztán azért, mert jött szembe egy másik, nagyméretű kutya, akkor tudja, mire gondolunk. A túlreagálást hamar megjegyzi a kutyus, és később önkéntelenül felidézi, előhívja a tapasztaltakat, mintegy önbeteljesítő jóslattá válva. Az ördögi körből kétféleképpen lehet kitörni. Egyrészt úgy, ha eleve bele sem keveredik a körforgásba, azaz a hordozót nem használja védelmező eszközként. Másrészt, ha szépen-fokozatosan megmutatja a kedvencének, nyugtató simogatással és jelenléttel, de nem fel- és beemeléssel, hogy minden a legnagyobb rendben, nincsen veszélyben.

A kutya hordozó táska könnyen megszerettethető?

Igen. A kedvencét pillanatok alatt rávezetheti (némi jutalomfalat és simogatás segítségével) arra, hogy a hordozóban utazás nem mindennapi móka.

Tartalomhoz tartozó címkék: kutya hordozó táska kutyakosár