Oldalunk sütiket (cookies) használ, amit első belépéskor el kell fogadni. A böngésző által eltárolt adatok javítják a böngészés élményét.
Rendben!
Termékek Menü

A kutya fekhely kiválasztása felelősségteljes döntés

A kutya fekhely nem egyenlő a házzal. Ennek akkor van különösen nagy jelentősége, ha a kedvenc fő tartózkodási helye az udvar, és a lakosztályául egy kutyaház szolgál. A belső kialakítás milyensége kulcsfontosságú a maradéktalan kényelem megteremtéséhez. Sőt, a külső kivitel minősége is érdemleges, többek között szigetelést és megbízható anyaghasználatot feltételez. Így a lak téli és nyári kuckónak is tökéletes.

Egyetlen takaró vagy törölköző miért nem optimális kutya fekhely?

Azért, mert pillanatok alatt széttúrható, szétrágható, szétkaparható. Nincsen tartása, nem ad stabilitást és tulajdonképpen ezáltal még rövidtávon sem biztosít kényelmet. Az összegubancolódott textília mindenre alkalmas csak éppen a komfortos belefekvésre nem. Ráadásul pikkpakk átázik, és viszonylag nehezen szárad. Szóval nem jó megoldás ilyen anyagokkal kibélelni a házikót, mondván ezek is megfelelnek a célnak. Az ideális ágy strammságról, strapabírásról és tartósságról tanúskodik. A kellő vastagság mellett, a borítás jellege is mérvadó. Ha kinti kuckóról van szó, akkor ildomos vízlepergetős variációban gondolkodni, ezáltal a saras időszakok sem okozhatnak fejfájást. Ráadásul a tisztítás is könnyen letudható. Benti otthon esetén már szélesebb skálát jár be a paletta, ám a komfortosság itt sem szenvedhet csorbát. Speciális igényű, például beteg, idős kutyák nagyon meghálálják a memóriahabos matracokat, amik idomulnak a testükhöz, így kímélve az ízületeket, izmokat, enyhítve az esetleges fájdalmakat.

Hogyan kedveltethető meg a kutya fekhely?

Az első találkozás a kutya és a fekhelye között nem mindig tökéletes. Érdemes már előre valami olyan játékot, esetleg jutalomfalatot, ismerős illatú textilt betenni, ami vonzóvá teszi az ismeretlen környezetet.

Tartalomhoz tartozó címkék: kutya fekhely kutyafekhely