Oldalunk sütiket (cookies) használ, amit első belépéskor el kell fogadni. A böngésző által eltárolt adatok javítják a böngészés élményét. Rendben!
Termékek Menü

Hol a kutya ágy helye?

A kutya ágy elhelyezése látszólag pofonegyszerű feladat. Hiszen oda teszi, ahova akarja, és ennyi. A kedvence pedig alkalmazkodik a körülményekhez. Vagy ez mégsem annyira biztos?

A kutya ágy a nyugalom, a biztonság és a kényelem szigete

Egy ősi, bölcs mondás szerint, oda érdemes tenni a saját ágyunkat, ahova a kutyánk önmagától letelepszik. Ugyanis a négylábúak ösztönösen megérzik, hogy a lakás mely pontja a legideálisabb, már ami a pihentető alvás biztosítását illeti. A töréspontok, vízvonalak érzékelhető blokkokat képeznek, amiket a kutyák azonnal kiszúrnak és nagy ívben elkerülnek. A kedvence fekhelyét a fentiek tudatában megpróbálhatja önkényesen elhelyezni, de ne lepődjön meg azon, ha esetleg a négylábúja nem reagál kitörő örömmel az ötletre. A leggyakrabban adott reakció ilyen szituációban az ágy teljes mellőzése és egy másik pihenőhely keresése.

A probléma ott kezdődik, ha a B. verzió konkrétan a kanapéja vagy fotelje. Megelőzendő a családi összezörrenést és a küzdelmet a szabad ülőfelületekért, a legjobb, ha kifigyeli a kedvence viselkedését. Ahova a kutyája szabadon, irányítás nélkül lefekszik, és ahol láthatóan nyugodtan pihen, az a tökéletes hely. Persze kisebb változtatásokat nyugodtan eszközölhet. Amennyiben az ágyikó vonzó, kényelmes, úgy nem lesznek érdekesek az egyéb alternatívák.

Egy takaró is megfelelő kutya ágy?

Nem. Igazság szerint, sem az egészséges testtartás, sem az optimális pihenés szempontjából nem jó hosszútávon a támasztást, biztos hátteret nem adó takaró. Viszont az ágyba már bármilyen egyéb textília is betehető, aminek az illata kellően vonzó a kedvencének. Így ötvözheti a kellemest a hasznossal.

Tartalomhoz tartozó címkék: kiskutya ágy kutya ágy