Oldalunk sütiket (cookies) használ, amit első belépéskor el kell fogadni. A böngésző által eltárolt adatok javítják a böngészés élményét. Rendben!
Termékek Menü

A kutyajó kutyafekhely édes álmokat ígér

A kutyafekhely pihentető ölelésében óriási kutyaálmok születhetnek. Ám ehhez roppantul lényeges, hogy a kiszemelt kuckó a kedvence ízlésével harmonizáljon.

A kutyafekhely bemutatást igényel?

Kis túlzással az mondható, hogy igen. A kutyák többsége ugyan sejti, hogy mi a célja az új jövevénynek, ám némi rávezetés nem árt, főleg a „kapcsolat” elején. Ha a kedvence megtapasztalja, és egyben megszokja az ágyikó nyújtotta előnyöket, akkor onnantól fogva egyáltalán nincsen szükség külső motivációra a használathoz. Viszont ehhez el kell jutni minimum az első, elégedettséget adó pihenéshez, belefekvéshez.  De mi tévő legyen akkor, ha a kutyája megmakacsolja magát, és nem hajlandó a fekhely közelébe se menni? Pánikra semmi ok! Előfordulnak néha az ilyen szélsőséges reakciók. Ám némi jó szóval és persze testre szabott inspirációval, hamar messzire száműzhetőek a sötét fellegek.

Ha a kutyája imádja a hasát, akkor nem vitás, hogy az étellel történő jutalmazás a legjobb és egyben leginkább eredményes motiváció. Az is sokat segíthet a beszoktatáson, ha a fekhelynek a kedvence szempontjából ismerős illata van. A saját törölközőjét beletéve elérheti, hogy otthonosan érezze magát, így könnyebben elfogadhatja a megújult helyzetet. A hozzászoktatáson kívül, komoly jelentőséggel bír az elhelyezés. A kutyája akkor is likvidálhatja az új kuckóját, ha úgy ítéli, hogy nincsen megfelelő helyen. Szóval érdemes kifigyelnie, hogy számára a lakás melyik pontja a legideálisabb pihenőterep (túl a fotelen).

A kutyafekhely egy életre szól?

Ha nem is egy életre, de jó pár esztendőre. Érdemes tehát megfontolni a választást a siker érdekében.

Tartalomhoz tartozó címkék: kutyafekhely kutyafekhelyek