Oldalunk sütiket (cookies) használ, amit első belépéskor el kell fogadni. A böngésző által eltárolt adatok javítják a böngészés élményét.
Rendben!
Termékek Menü

Milyen szempontok szerint tanácsos a kutyafekhelyek közül választani?

A kutyafekhelyek sokszínűsége (és most elsősorban nem a szó szerinti árnyalatokra gondolunk) ugyan üdítő pozitívum, de azért meg is nehezítheti a dolgát. Főleg, ha nem túlságosan jártas a fekhelyvásárlásban. Milyen paraméterekre, tulajdonságokra célszerű odafigyelni? Melyek azok a jellemvonások, amik nem élveznek elsőbbséget?

A kutyafekhelyek a nyugodt, regeneráló pihenés közegének megteremtői

Az alvás a kutyáknak is kulcsfontosságú. Ekkor a szervezet öngyógyító folyamatai beindulnak, és a regeneráció óhatatlanul erőre kap. Ha a kedvence folyton forog, nem találja a helyét, nyugtalan és nyűgös, akkor nagyon valószínű, hogy valami nem stimmel a fekhelyével. Lehet, hogy már kifeküdte, de az is elképzelhető, hogy a szemrevaló kuckó mégsem nyújt maximális kényelmet. Mert bármennyire is hangsúlyosnak tűnik a külső, az ágyválasztásnál nagyjából ez az a tényező, ami utolsó a sorban. Nem arról van szó természetesen, hogy mellékes hogyan néz ki az ágyikó. Mivel az otthona szerves részévé válik, ezért nyilvánvalóan nem mindegy, hogy milyen stílusjegyeket testesít meg. De, a fő az, hogy a megjelenésre vonatkozó paraméterek megálmodására bőven ráér akkor, amikor minden más jellemvonás a helyére került. Például a precíz méretek megállapítása nélkülözhetetlen momentum. Érdemes mindig kicsit nagyobb fekhelyben gondolkodni, mint ami első pillantásra elegendőnek tűnik.

A kutyafekhelyek hány éven át szolgálhatnak?

Ez abszolút kutyafüggő. Ha a kedvence nem rágja, kaparja szét a helyét, akkor amennyiben a méretek is maradéktalanul megfelelőek, bátran hosszú esztendőkkel kalkulálhat.

Tartalomhoz tartozó címkék: kutya fekhely kutyafekhelyek