Oldalunk sütiket (cookies) használ, amit első belépéskor el kell fogadni. A böngésző által eltárolt adatok javítják a böngészés élményét. Rendben!
Termékek Menü

A megfelelő méretű kutya ágy garantálja az álomba ringatást

A kutya ágy kiválasztása első ránézésre viszonylag egyszerű feladatnak tűnik. De azért akad néhány kritérium, amikre érdemes odafigyelnie. Ugyanis nem egyszer a részletekben bújik meg, ha nem is az ördög, de a lényeg mindenképpen.

A kutya ágy optimális mérete kulcsfontosságú

Az ideális fekhely nem túl nagy, viszont egyáltalán nem kicsi. Ha a kutyának szorongania kell benne, akkor az bizony nem megfelelő. A legtöbb négylábú ugyan kifejezetten szeret összegömbölyödve aludni, azonban ez nem azt jelenti, hogy olykor-olykor ne esne nekik jól a kinyújtózás. Ilyenkor teljes testükkel képesek szétterülni és minden rendelkezésre álló helyet elfoglalni. Már ha van nekik ilyen, ugye. Ha nincsen, akkor előbb-utóbb orvosolják a kényelmetlenségeket és keresnek maguknak új pihenőhelyet. Mondjuk a kanapét vagy az ágyat. Ha ez az eshetőség nem tölti el felhőtlen örömmel, akkor érdemes időt szánnia az optimális méretarányok megállapítására. Így kiküszöbölheti az önkényes helyfoglalást. Az sem mellékes, hogy mennyire puha vagy kemény az ágy. Korfüggő, hogy melyik típus a célszerűbb választás. Pontosabban állapot függvénye. A memóriahabos matrac például tökéletes variáció a rehabilitáció alatt álló és érzékenyebb ízületekkel, csontokkal bíró kutyáknak.

A kutya ágy vásárlás évekre szóló beruházás?

Alapesetben igen. Ha minden paramétert jól választott meg, és ha a kutyája nem kezdi el szétrágni a legújabb fekhelyét, akkor biztos lehet a hosszantartó, kényelmet és nyugodt álmokat adó sikerben. Akár már kölyökkorban is beruházhat a később is megfelelő alternatívára.

Tartalomhoz tartozó címkék: kiskutya ágy kutya ágy